ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ιχνηλατώντας την Αθήνα των Φιλελλήνων

Ψυχαγωγία  -  Πολιτισμός
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

02 Ιουνίου 2024

ΏΡΑ

11:00 - 13:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Μουσείο Φιλελληνισμού συμμετέχει και φέτος στο This is Athens – City Festival, και σας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τους φιλέλληνες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Ένας περίπατος με ξενάγηση στα πλέον εμβληματικά μνημεία και αρχιτεκτονήματα της συνοικίας της Πλάκας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα φορούν ακουστικά για την καλύτερη παρακολούθηση της ξενάγησης που θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα και τον χαρακτηρισμό του τρέχοντος έτους ως “2024, Έτος Λόρδου Βύρωνος και Φιλελληνισμού”, η Βουλή των Ελλήνων συνεργάζεται με το Μουσείο Φιλελληνισμού παρουσιάζοντας την έκθεση “Αντικρίζοντας την Ελευθερία με το βλέμμα του Βύρωνα”.

Αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο This is Athens – City Festival 2024, σε συνέχεια του περιπάτου της, προσφέρεται ειδική ξενάγηση στην έκθεση στο Μέγαρο της Βουλής, προτού αυτή ανοίξει στο κοινό. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον επιμελητή της έκθεσης και έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής, Δρ. Θοδωρή Κουτσογιάννη.

Απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση στο email του Μουσείου Φιλελληνισμού info@phmus.org

Για την είσοδο στην έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Αγγλικανικός Ναός Αγ. Παύλου

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σύνταγμα

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 4 λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη