ΣΧΕΤΙΚΑ

Athens City Festival

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Athens City Festival είναι το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για κατοίκους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Κάθε άνοιξη οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν με περισσότερες από 200 δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας όπως περιηγήσεις σε λόφους, ξεναγήσεις σε μουσεία, συναυλίες και πάρτι σε πλατείες, πικ-νικ σε πάρκα, βόλτες με ποδήλατο, κινηματογραφικές προβολές σε ανοιχτούς χώρους και πολλά άλλα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς, τις δημιουργικές ομάδες, και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αν η Αθήνα είναι κυρίως γνωστή για κάτι, τότε είναι για την ιστορία της, την πολιτισμική της κληρονομιά αλλά και την Τέχνη συνολικά, παλιά και σύγχρονη. Τα Μουσεία της πόλης συμμετέχουν στο Athens City Festival προσφέροντας διευρυμένα ωράρια επίσκεψης τόσο στις μόνιμες όσο και στις περιοδικές τους εκθέσεις αλλά και φιλοξενώντας μικρής κλίμακας events στους υπαίθριους χώρους και τις αυλές τους.

Το Athens City Festival επιδιώκει να δώσει την επιλογή στους επισκέπτες του να συνδυάσουν την εμπειρία τους στην πόλη με τις γεύσεις και την κουλτούρα που χαρακτηρίζει την τελετουργία του φαγητού στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μουσεία που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα προσαρμόσουν τα μενού τους με τέτοιο τρόπο ώστε το φαγητό να δένει αρμονικά με τα επιλεγμένα κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

Η διασκέδαση αποτελεί τον κυρίως πυρήνα του Athens City Festival. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης αλλά και παραγωγούς μικρότερων θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, το Φεστιβάλ προσδοκά να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με αξιόλογες παραγωγές του Μαΐου και το σπουδαίο έργο που παράγεται στην πόλη σε επίπεδο κινηματογραφικών, θεατρικών και μουσικών events. Ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο και η μουσική αποτελούν για την Αθήνα δύο από τις αρχαιότερες και ίσως διαχρονικότερες μορφές εικαστικής έκφρασης.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής δεν απαιτούν εξοχή. Δεν απαιτούν φυσική κατάσταση ούτε εμπειρία. Το Athens City Festival το αποδεικνύει περίτρανα και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ξεχωριστές δραστηριότητες στο αστικό περιβάλλον. Με τα πόδια, με ένα ποδήλατο, μπορείτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και κάτω από αυτήν. Το μόνο που «απαιτείται» είναι χαμόγελο και όρεξη για εξερεύνηση.

Απολογισμός ACF 2023