ΣΧΕΤΙΚΑ

This is Athens City Festival

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το “This is Athens City Festival” είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ), που έχει στόχο να προσφέρει μια καινούρια ματιά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα σύγχρονα φεστιβάλ πόλης. Η κεντρική ιδέα βασίζεται στην λογική ότι ένα φεστιβάλ οφείλει να αναπτύσσεται πολυεπίπεδα, ούτως ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη του μια συνολική εμπειρία της πόλης.

Έτσι το This is Athens City Festival επιδιώκει να αναδείξει γνωστά και λιγότερο γνωστά σημεία της πόλης μέσα από μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών παραγωγών, συνδυασμένη με παράλληλες δράσεις που αφορούν σε πρωτότυπες ξεναγήσεις, «πράσινες» διαδρομές, βραδιές επώνυμου ελληνικού οίνου και αναπάντεχες μουσικές εκπλήξεις με φόντο μοναδικά αξιοθέατα…και όλα αυτά…κάτω από τον Μαγιάτικο ουρανό της Αθήνας!

Το Φεστιβάλ θα αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, επιδιώκοντας να προσελκύσει κοινό όλων των αποχρώσεων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό κυρίως σε υπαίθριους χώρους ιδιαίτερου αστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αν η Αθήνα είναι κυρίως γνωστή για κάτι, τότε είναι για την ιστορία της, την πολιτισμική της κληρονομιά αλλά και την Τέχνη συνολικά, παλιά και σύγχρονη. Τα Μουσεία της πόλης συμμετέχουν στο This is Athens City Festival προσφέροντας διευρυμένα ωράρια επίσκεψης τόσο στις μόνιμες όσο και στις περιοδικές τους εκθέσεις αλλά και φιλοξενώντας μικρής κλίμακας events στους υπαίθριους χώρους και τις αυλές τους.

Το This is Athens City Festival επιδιώκει να δώσει την επιλογή στους επισκέπτες του να συνδυάσουν την εμπειρία τους στην πόλη με τις γεύσεις και την κουλτούρα που χαρακτηρίζει την τελετουργία του φαγητού στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μουσεία που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα προσαρμόσουν τα μενού τους με τέτοιο τρόπο ώστε το φαγητό να δένει αρμονικά με τα επιλεγμένα κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

Η διασκέδαση αποτελεί τον κυρίως πυρήνα του This is Athens City Festival. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης αλλά και παραγωγούς μικρότερων θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, το Φεστιβάλ προσδοκά να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με αξιόλογες παραγωγές του Μαΐου και το σπουδαίο έργο που παράγεται στην πόλη σε επίπεδο κινηματογραφικών, θεατρικών και μουσικών events. Ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο και η μουσική αποτελούν για την Αθήνα δύο από τις αρχαιότερες και ίσως διαχρονικότερες μορφές εικαστικής έκφρασης.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής δεν απαιτούν εξοχή. Δεν απαιτούν φυσική κατάσταση ούτε εμπειρία. Το This is Athens City Festival το αποδεικνύει περίτρανα και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ξεχωριστές δραστηριότητες στο αστικό περιβάλλον. Με τα πόδια, με ένα ποδήλατο, μπορείτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και κάτω από αυτήν. Το μόνο που «απαιτείται» είναι χαμόγελο και όρεξη για εξερεύνηση.