ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Από τη Γη στον Ουρανό

Υπαίθριες Δράσεις
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

09 Μαΐου 2024

ΏΡΑ

19:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών, Αθήνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
FREE
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αρχαιολογικός και Αστρονομικός περίπατος. Μια διαδρομή αρχαιολογικού και αστρονομικού ενδιαφέροντος στους λόφους γύρω από το Αστεροσκοπείο, την ώρα του μαγευτικού δειλινού.

Η περιήγηση ξεκινά από τους δυτικούς λόφους της Ακρόπολης, Πνύκας, Νυμφών και Φιλοπάππου (Μουσών), όπου αποτυπώνεται η ιστορία και η καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Το ιερό των Μουσών, ο εντυπωσιακός τάφος του πρίγκιπα Φιλοπάππου, τα Κιμώνεια Μνήματα, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, τα λαξεύματα στους βράχους των αρχαίων συνοικιών της Μελίτης και της Κοίλης, η Πνύκα, το Ηλιοτρόπιο του Μέτωνα – ένα αρχαίο παρατηρητήριο και οι “φυλακές” του Σωκράτη αποτελούν τους κύριους σταθμούς της περιήγησής μας.

Συνδετικός κρίκος όλων αυτών τα λιθόστρωτα μονοπάτια του Πικιώνη, ένα έργο μοναδικό στο είδος του που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το τότε με το τώρα. Ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος και υπέροχες όψεις της πόλης από ψηλά και το κτίριο Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, το οποίο ιδρύθηκε το 1842 για να στεγάσει το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας μας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στο μουσείο Γεωαστροφυσικής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την σύγχρονη ιστορία της Αστρονομίας στη χώρα μας. Η περιήγηση καταλήγει σε παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων μέσα από τον φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

 

Σημείο συνάντησης: Περίβολος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη

Στις 9 και 23 Μαΐου οι περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά, ενώ στις 16 Μαΐου η περιήγηση θα γίνει στα Αγγλικά.

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Θησείο

Απόσταση από μετρό μέχρι event: 8  λεπτά με τα πόδια

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ Όχι

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη